Milka csokitorta
Sziasztok!
Vannak akik nem csak elmajszolni szeretik a süteményeket, hanem otthon is jártasak e téren a konyhában és szívesen veszik kezükbe a fakanalat. Aki esetleg még nem, ezzel az egyszerű recepttel kedvet kaphat a sütéshez.
Ezért a mai napon a Milka csoki torta receptjét hoztuk el nektek amit könnyű elkészíteni és reméljük nektek is a kedvenc tortáitok közé fog tartozni.
Hozzávalók a piskótához (4 adag):
Hozzávalók a krémhez:
Elkészítés:
Vannak akik nem csak elmajszolni szeretik a süteményeket, hanem otthon is jártasak e téren a konyhában és szívesen veszik kezükbe a fakanalat. Aki esetleg még nem, ezzel az egyszerű recepttel kedvet kaphat a sütéshez.
Ezért a mai napon a Milka csoki torta receptjét hoztuk el nektek amit könnyű elkészíteni és reméljük nektek is a kedvenc tortáitok közé fog tartozni.
Hozzávalók a piskótához (4 adag):
- 8db tojás
- 4 evőkanál víz
- 12 evőkanál cukor
- 8 evőkanál csapott finomliszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 2 tasak csokoládés pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 6 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 1 tábla sima Milka csokoládé
Elkészítés:
- A tojássárgákat felverjük (kézi robotgéppel) 4 ek vízzel és 6 ek cukorral. A tojásfehérjéket felverjük (állványos robotgéppel) 2 csipet sóval és 6 ek cukorral + 2 vaníliás cukorral.
- Egy tálba tesszük a sütőport, lisztet és a kakaóport; összekeverjük. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá.
- Kerek tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig sütjük.
- Amíg sül a piskóta: 2 csoki pudingot főzünk 3-4 ek cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 2 dl habtejszínt némi porcukorral, és a krémhez keverjük.
Szuper recept, mindenkèpp kipróbálom majd!:) Köszönöm!!:)
VálaszTörlésSzia megcsináltam nagyon finom viszont nekem a krémje folyós maradt pedig úgy csináltam ahogy leírtad
VálaszTörlésÉn tettem bele 1 cs habfixálót, úgy jó lett! :)
TörlésMármint a tejszínhabhoz, és utána kevertem össze a kihűlt pudinggal. :)
TörlésMekkora tortaformára íródott a recept?
VálaszTörlés